Το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια αποφασισμένο να δίνει το παρών στα πολιτισμικά δρώμενα της περιοχής της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων κατά την διάρκεια όλου του έτους, συμμετέχει, για πρώτη φορά φέτος, με δύο εκδηλώσεις στο  πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εορτασμών του θεσμού του «ΠΑΡΚΟΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» που οργανώνεται από την ΔΗΚΕΠ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ.

Προσηλωμένο  στον στόχο του  να δημιουργήσει ταυτότητα  ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ  για την περιοχή της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων  προβάλλοντας την αμπελουργική της  ζώνη και τα μοναδικής θρεπτικής αξίας προϊόντα  της, προχωρά  σ’ εκδηλώσεις γευσιγνωσίας  και  οργάνωση σεμιναρίων  που έχουν ως σκοπό την πληροφόρηση του κοινού μα και την επιμόρφωση επαγγελματιών της εστίασης .

Οι εκδηλώσεις

“Γλυκιές Συμφωνίες”

Παραμονή Χριστουγέννων 24/12/2022  

Ώρα : 19:00 (μετά τον στολισμό του δέντρου της Σταφιδούλας- Νεραϊδούλας)

Τόπος: ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

                       

Τα γλυκά κρασιά της Αιγιαλείας συναντούν την σταφίδα και την σοκολάτα !

Οι επισκέπτες του φαντασμαγορικού Πάρκου των Χριστουγέννων θα’ χουν την ευκαιρία, να κάνουν  την γευστική γνωριμία των γλυκών οίνων της Αιγιαλείας,  που θα συνοδεύουν τις  εκλεπτυσμένες δημιουργίες από σταφίδα και σοκολάτα της  Chef Κωνσταντίνας  Βούλγαρη- Κοντεσοπούλου, υπό τους ήχους  χριστουγεννιάτικης τζάζ  και σόουλ  μουσικής !

Η Κορινθιακή σταφίδα, ΠΟΠ προϊόν της περιοχής μας συνδυάζεται άψογα με την σοκολάτα προκαλώντας γευστική έκρηξη αρωμάτων στον ουρανίσκο ! Η συνοδεία δε, των κερασμάτων με γλυκούς οίνους, θα προσφέρει μια ξεχωριστή απόλαυση !

Όσον αφορά τα γλυκά κρασιά, αυτά κερδίζουν συνεχώς έδαφος παγκοσμίως κάνοντας σχεδόν όλους τους παραγωγούς ανά την Ελλάδα να πειραματίζονται επιτυχημένα με διάφορες ποικιλίες και μεθόδους.

Οι κατηγορίες γλυκών κρασιών είναι:

  • Φυσικώς Γλυκά, αφού λιάζονται για να επιτευχθεί συμπύκνωση – το ίδιο επιτυγχάνεται με τον μύκητα βοτρύτη που αφαιρεί το νερό απ’ τα υπερώριμα σταφύλια – ώστε να σταματήσει μόνη της η ζύμωση αφήνοντας υψηλό επίπεδο σακχάρων.
  • Φυσικό γλυκό όπου η ζύμωση σταματά με την προσθήκη αλκοόλης 
  • τα Μιστέλια όπου δεν γίνεται ζύμωση αλλά προστίθεται υψηλόβαθμη αλκοόλη και αναστέλλεται πλήρως η ζύμωση έτσι ώστε να έχουμε τον μούστο στην φυσική του μορφή με επιπλέον την αλκοόλη.

Oι παραγωγοί προσπαθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο γευστικά όσο και εμπορικά !

Η Λίστα των γλυκών οίνων της εκδήλωσης:

CAVINO

Μοσχάτος Πατρών, Οίνος Λευκός Γλυκός Φυσικός

Μαυροδάφνη Πατρών, Οίνος Λευκός Γλυκός Φυσικός από ποικιλία Μαυροδάφνη

ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

Tetramythos DOUX, Οίνος  Ερυθρός, Φυσικώς Γλυκός

RIRA

Οίνος Ερυθρός Φυσικώς Γλυκός από ποικιλία  Μαυροδάφνη

ROUVALIS

Οίνος Λευκός , Φυσικώς Γλυκός (Λιαστός) από ποικιλία Κυδωνίτσα

Πρόγευση Οίνων Αιγιαλείας εσοδείας  2022

Δεύτερη μέρα Πρωτοχρονιάς 02/01/2023

Ώρα : 12:00-20:00

Τόπος:  ΚΤΗΡΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (ισόγειο και α’ όροφος)

Η εκδήλωση αυτή, στις αρχές του Νέου Έτους, στο πλέον εμβληματικό κτήριο της πόλης του Αιγίου, έχει ως σκοπό να ξεναγήσει τον οινόφιλο σε μια μικρή έκθεση φρέσκων κρασιών, αυτών που προέκυψαν μετά τον Τρύγο του περασμένου Σεπτέμβρη κι Οκτώβρη!

Με την καθοδήγηση οινοποιών και οινολόγων, διαμέσου γευσιγνωσίας και δύο σεμιναρίων, ο  επισκέπτης θα’ χει την ευκαιρία, εκτός του να γευτεί τα υπέροχα κρασιά της περιοχής λίγο μετά την γέννησή τους – ανεπεξέργαστα ή όπως, αυτά, αρχίσουν την ζωή τους  –  ν’ αντιληφθεί, ότι το κρασί δεν είναι ένα αποστειρωμένο προϊόν σε μια φιάλη, αλλά μια οντότητα ζωντανή που εξελίσσεται συνεχώς μέσα στον χρόνο !

Κατ’ αυτό τον τρόπο θ’ ανακαλύψει  πως το κρασί ακολουθεί μια πορεία όμοια μ’ αυτή της ζωής ενός ανθρώπου: Γέννηση – εξέλιξη – ωρίμανση – θάνατος !

Το πρώτο σεμινάριο θα κοινωνήσει στους παρευρισκόμενους τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας και θα τους εισαγάγει μεθοδικά στον κόσμο της απόλαυσης του κρασιού, ενώ το δεύτερο θα τους πληροφορήσει επάνω στο ιδανικό ταίριασμα φαγητού και οίνου, δίνοντάς τους την δυνατότητα γι’ απαράμιλλους γευστικούς συνδυασμούς !

Πρόκειται για μια πρωτιά για την περιοχή μας, η οποία εκτός της ανάπτυξης  Οινικής  Φιλοσοφίας  στοχεύει και στην προβολή των κρασιών της Αιγιαλείας !

Τέλος, το Δίκτυο Ποιότητας  Οινοξένεια, πιστό  στο πνεύμα  των εορτών, θα προβεί στην κλήρωση 10 Magnum φιαλών οίνου !

Μοιραστείτε το:
What's your reaction?
Thank you for your vote!
Post rating: 0 from 5 (according 0 votes)

Add Comment

Προσεχείς εκδηλώσεις
Φόρμα κατάθεσης προτάσεων προς Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια.

Υποβάλλεται την πρόταση σας στο Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, εδώ!

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα...

© 2021 Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια

Σχεδίαση, Κατασκευή Ιστοσελίδας – Προσαρμογή CreativityWeb.gr  |  Theme by AncoraThemes

to top