Στα πλαίσια της αναβάθμισης της γαστρονομικής παιδείας στην Αιγιαλεία το Δίκτυο έδειξε την έμπρακτη στήριξή του στην δημιουργία Σχολής Οίνου και Αμπέλου καθώς ήρθε σε επαφή με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπουρά καθώς και τη ΔΗΚΕΠΑ.
Αναλυτικότερα το Δίκτυο προέβη στην δημιουργία και αποστολή επιστολής στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών που αναφέρει την σημασία της δημιουργίας της σχολής και στα δεδομένα τα οποία δημιουργούν την συγκεκριμένη ανάγκη.
Η μεταλυκειακή σχολή έχει σαν στόχο τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα και καθιστώντας την παραγωγή βιώσιμη στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης.