Τα Οινοξένεια, η μεγαλύτερη γιορτή Οίνου και Φιλοξενίας της περιοχής της Αιγιαλείας και των
Καλαβρύτων, έλαβαν χώρα, όπως κάθε χρονιά, ξεκινώντας από το έτος 2013 που γεννήθηκαν, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, περίοδο όπου οι αμπελώνες σφύζουν από ζωή και το τοπίο χαρίζει μαγικές εικόνες !

Αυτή τη χρονιά το φεστιβάλ Οινοξένεια, ήταν αφιερωμένο στην συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης.

Ο θεσμός θέλησε ν’ αναδείξει την πολιτισμική και γαστρονομική επιρροή των Μικρασιατών προσφύγων στην τοπική κοινωνία ,στην οποία και έζησαν πολυπληθείς ,αφήνοντας το στίγμα τους ζωντανό ως τις μέρες μας.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ υπήρξαν, κατά γενική ομολογία, υψηλής αισθητικής και κατάφεραν, για μια ακόμα φορά, να φέρουν στο προσκήνιο τα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων, ενώ παράλληλα έδωσαν στον επισκέπτη την δυνατότητα, γευόμενος τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας (οίνο, σταφίδα, ελαιόλαδο, λεμόνια, ψάρια του Κορινθιακού, τυριά των Καλαβρύτων, την περίφημη ροδοζάχαρη της Ι.Μ Ταξιαρχών κ.α ) και περιδιαβαίνοντας την περιοχή απ’ τα παράλια ως τα ορεινά της μέρη , να γίνει κοινωνός της Οινοξένειας κουλτούρας !

Οινοξένεια 2022 πικ-νικ σε αμπελώνες

Το Πολιτιστικό Κέντρο Αλέκος Μέγαρης και το Υπαίθριο Θέατρο ‘’Γεώργιος Παππάς’’ φιλοξένησαν τις τελετές λήξης και έναρξης του φεστιβάλ, καθώς και συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών μ’ αθρόα προσέλευση του κοινού.

Τα Οινοποιεία και Ελαιοτριβεία της περιοχής υποδέχθηκαν στους χώρους τους ή στις αμπελουργικές εκτάσεις τους το κοινό, με παρουσιάσεις ειδικών, μουσικές , οινικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις, πεζοπορία και πικνίκ, έκθεση Αρχαιοελληνικής Τεχνολογίας, βιωματικά εργαστήρια εικαστικών, μουσικής έκφρασης και γιόγκα.

Οινοξένεια 2022 Εκδήλωση στην Άνω Ζήρια

Δυο αγροικίες στην ημιορεινή δυτική Αιγιαλεία παραδόθηκαν σ’ επισκεψιμότητα προβάλλοντας μέσω μουσικών και εικαστικών εκδηλώσεων την σύνδεση του αμπελουργικού περιβάλλοντος με τη Τέχνη.

Τέλος, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις φωτογραφίας ή χρηστικών αντικειμένων του Τρύγου, εκδηλώσεις με γνωστούς καλλιτέχνες και βραβευμένους σέφ πραγματοποιήθηκαν σ’ όλη την επικράτεια του Δήμου Αιγιαλείας !

Μοιραστείτε το:
What's your reaction?
Thank you for your vote!
Post rating: 0 from 5 (according 0 votes)

Add Comment

Προσεχείς εκδηλώσεις
Φόρμα κατάθεσης προτάσεων προς Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια.

Υποβάλλεται την πρόταση σας στο Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, εδώ!

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα...

© 2021 Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια

Σχεδίαση, Κατασκευή Ιστοσελίδας – Προσαρμογή CreativityWeb.gr  |  Theme by AncoraThemes

to top