Το δεύτερο 15μερο του Αυγούστου τα τελευταία 10 χρόνια στην Αιγιάλεια, είναι ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ.

Αυτό ακριβώς είναι και φέτος το “θέμα” του Φεστιβάλ Οινοξένεια 2023. Η επέτειος των 10 χρόνων που ο θεσμός – όπως πλέον έχει εμπεδωθεί – Οινοξένεια υλοποιείται απ’ άκρη σ’ άκρη στα στην Αιγιάλεια και Καλάβρυτα.

Ο θεσμός Οινοξένεια με την κορωνίδα του το Φεστιβάλ ΄Οινοξένεια, αποκρυσταλλώνει την προσπάθεια ενός ολόκληρου, ενιαίου, τόπου – Αιγιάλεια / Καλάβρυτα – να επικοινωνήσει και να προωθήσει με όρους ποιότητας, διαφοροποίησης και πολιτισμού τα εγγενή πλεονεκτήματα του στα τοπία του, στις γεύσεις του, στην φιλοξενία του και – φυσικά – στους οίνους του.

Δέκα χρόνια Οινοξένεια, λοιπόν, φέτος και η αρχική προσπάθεια λίγων οινοποιείων το 2013 έχει – πια – γιγαντωθεί, έχει δημιουργήσει το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, έχει στερεοποιήσει – θεσμικά – το Φεστιβάλ μέσα από την συν-διοργάνωση και την συν-διοίκηση του με τον φορέα του Δήμου, την ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. και φέτος στην επέτειο των 10 χρόνων από την πρώτη φορά, είναι έτοιμο να παρουσιάσει μια πλειάδα εκδηλώσεων οινικού και γαστρονομικού πολιτισμού στο Αίγιο, στα Καλάβρυτα, σε πολλά από τα ορεινά χωριά της Αιγιάλειας αλλά και στις παραλίες της!

οινοξενεια 2023 μπάνερ φιάλη κρασί
οινοξένεια 2023 μπάνερ καράφα κρασί
οινοξένεια 2023 μπάννερ γαστρονομία
οινοξένεια 2023 μπάννερ τοπία

Φυσικά θα ήταν αδύνατον να μην υπάρχουν και οι εκδηλώσεις στα Οινοποιεία – μένη του Δικτύου.
Αν και το πρόγραμμα θα μπορέσετε να το βρείτε στο τέλος του κειμένου, να δώσουμε ένα μικρό… spoiler για κάποιες από τις κεντρικές εκδηλώσεις.

19-8-2023 | Μουσικές Σκάλες

Η Έναρξη
Το Αίγιο “κατεβαίνει” προς την θάλασσα χρησιμοποιώντας τις σκάλες που συνδέουν την πόλη με το λιμάνι του.

Σε πέντε (5) σημεία στις σκάλες αυτές δοκιμάζουμε 5 ποικιλίες οινοποιήσιμου σταφυλιού της Αιγιάλειας συνδυασμένες αρμονικά με… 5 διαφορετικά ήδη μουσικής.

Είναι μια πρωτότυπη εκδήλωση οίνου και μουσικής.

Περπατήστε ελεύθερα την διαδρομή και επιλέξτε την σειρά όπως εσείς θέλετε. Η μέγιστη – φυσικά – εμπειρία είναι… να τα δείτε όλα!

20 & 21 – 8 – 2023 | Οινοξένεια Πολιτεία

Ένα πολυθεματικό, συμποσιακού χαρακτήρα θεματικό πάρκο σας υποδέχεται στον προαύλιο χώρο του Πολύκεντρου στην Μυρτιά Αιγίου όπου η ψυχαγωγία, οι γευστικές ίντριγκες, η γνώση, οι θύμισες και η διασκέδαση οσμώνονται και διαχέονται συνεχώς στους επισκέπτες.

Προβολές βίντεο και animation, τα προϊόντα διαμάντια της Δυτικής Ελλάδας, podcasts, γευσιγνωσίες οίνων και στο κλείσιμο της κάθε μέρος κάτι μεγάλο:

Την Κυριακή η προβολή της εξαίρετης ταινίας – σύνθεση 53 λεπτών από σύνολο 6 ωρών – με τίτλο “In Vino Veritas – η Ιστορία του Ελληνικού Κρασιού” σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τσεκλένη ενώ την Δευτέρα η μεγάλη συναυλία της συμπατριώτισσας Έλενας Λεώνη.

25 – 8 – 2023 | Αφιέρωμα στην Εύη Βουτσινά

Μια εκδήλωση τιμής και μνήμης στην αξέχαστη, μεγάλη μαγείρισσα και λαογράφο της ελληνικής κουζίνας, Εύης Βουτσινά, με την στήριξη του περιοδικού Γαστρονόμος της Καθημερινής.

Η Εύη Βουτσινά ήταν αυτή που άνοιξε με την μαγειρική της και τα λόγια της τα Οινοξένεια 2013. Στην Αυλή του θεάτρου “Γεώργιος Παππάς” συναντιόμαστε με τις μνήμες από τότε, μαθαίνουμε για το έργο και τη ζωή της και στο τέλος της υπαίθριας μαγειρικής, των πιάτων που είχε μαγειρέψει η ίδια το 2013, από τους ντόπιους μάγειρες Μάριο και Ελένη Κούγια – Τσιγκρή με την βοήθεια της Μαρίας Γεωργίου δοκιμάζουμε τα πιάτα συνοδεία των οίνων της Αιγιάλειας.

Συνέχεια … “επί της οθόνης”. Βρείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2023, εδώ!

Μοιραστείτε το:
What's your reaction?
Thank you for your vote!
Post rating: 0 from 5 (according 0 votes)

Add Comment

Προσεχείς εκδηλώσεις
Φόρμα κατάθεσης προτάσεων προς Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια.

Υποβάλλεται την πρόταση σας στο Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, εδώ!

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα...

© 2021 Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια

Σχεδίαση, Κατασκευή Ιστοσελίδας – Προσαρμογή CreativityWeb.gr  |  Theme by AncoraThemes

to top