Μετά τη δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, το φεστιβάλ Οινοξένεια, επιστρέφει δυναμικά στην πλήρη του μορφή, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου! Από την Πέμπτη 18 Αυγούστου μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου, πλήθος εκδηλώσεων θα γεμίσουν τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, αναδεικνύοντας  όπως κάθε χρόνο τα Τοπία και τις Γεύσεις της Αιγιάλειας

Συναυλίες, κινηματογράφος, παιδικά workshops και πολλές άλλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια του δήμου Αιγιαλείας, από το Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» και τον κήπου του Πολύκεντρου στη Μυρτιά μέχρι τις πλατείες ημιορεινών οικισμών και από τα οινοποιεία και τα εστιατόρια μέχρι τις γειτονιές του Συνοικισμού!

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης. Η Αιγιάλεια πρωτοστάτησε στην εγκατάσταση των προσφύγων του 1922 (20% του πληθυσμού της) οι οποίοι μετέφεραν μαζί τους μια τεράστια γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά! Αυτή την κληρονομία επιδιώκει να αναδείξει ο φετινός θεσμός, δίνοντας έμφαση στους ανθρώπους, στα βιώματα, στις συνταγές, στα υλικά που μέχρι σήμερα – μπλεγμένα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής – επηρεάζουν ολόκληρη την κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν προβολές ντοκιμαντέρ και παρουσιάσεις βιβλίων σχετικές με τα Γεγονότα του 1922, αφιερώματα σε υλικά μαγειρικής και συνταγές των μαγειρισσών της Σμύρνης, μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις εμπνευσμένες από τον σπουδαίο πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των προσφύγων. Από όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να λείπουν επισκέψεις και εκδηλώσεις σε οινοποιεία, περίπατοι, ηχητικά ακούσματα και δραστηριότητες στα αμπέλια καθώς  και γαστρονομικές αναζητήσεις στα εστιατόρια της περιοχής!

Το αναλυτικό πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Οινοξένεια 2022 και τον τρόπο συμμετοχής σε αυτές έχει ήδη αναρτηθεί και μπορείτε να το δείτε και/ή να το μεταφορτώσετε εδώ.

Μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αρ.15/2022, το φεστιβάλ Οινοξένεια απέκτησε το δικό του Όργανο Διεύθυνσης, μια εννεαμελή επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια, της ΔΗΚΕΠΑ Αιγιαλείας αλλά και ανθρώπους της κοινωνίας με σχετικά ενδιαφέροντα (κα. Τσιμπρή Ηρώ – Γενική Διευθύντρια της Αχαία Αναπτυξιακή Α.Ε.  κα.Βούλγαρη- Κοντεσοπούλου Κ.- κορυφαία chef, και κα. Κουμούτσου Ελ. – Υπεύθυνη του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού). 

Πρόεδρος του Οργάνου για το φεστιβάλ του 2022 είναι η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, κα. Τσουκαλά Μαρία, ενώ όλες οι εκδηλώσεις αποτελούν κοινή απόφαση.

Μοιραστείτε το:
What's your reaction?
Thank you for your vote!
Post rating: 0 from 5 (according 0 votes)
Προσεχείς εκδηλώσεις
Φόρμα κατάθεσης προτάσεων προς Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια.

Υποβάλλεται την πρόταση σας στο Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, εδώ!

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα...

© 2021 Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια

Σχεδίαση, Κατασκευή Ιστοσελίδας – Προσαρμογή CreativityWeb.gr  |  Theme by AncoraThemes

to top