Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων παρουσίας του Φεστιβάλ Οινοξένεια στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) ως διοργανωτές του Φεστιβάλ Οινοξένεια 2023, διοργάνωσαν ένα ταξίδι εξοικείωσης για επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και δημιουργούς περιεχομένου με στόχο μια πρώτη γνωριμία τους με τα τοπία και τις γεύσεις της περιοχής.

Οινοξένεια 2023 Αιγιάλεια - Καλάβρυτα Ταξίδι εξοικείωσης δημοσιογράφων

Το διήμερο 5 και 6 Ιουλίου, οι καλεσμένοι είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν μια γεύση του Φεστιβάλ. Περιηγήθηκαν στις ορεινές και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιάλειας, γνώρισαν τους αμπελώνες της ζώνης των Πλαγιών Αιγιαλείας, δοκίμασαν την κουζίνα τοπικών εστιατορίων και ανακάλυψαν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής. Ταξίδι με τον οδοντωτό στο φαράγγι του Βουραϊκού, ξενάγηση στη συλλογή σπάνιων χειρογράφων και στο παλιό κελάρι της Μονής Μέγα Σπηλαίου, επίσκεψη σε ιστορικά κτίρια και τοπόσημα του Αιγίου ήταν μερικές από τις δραστηριότητες. Η περιήγηση στην πόλη του Αιγίου κορυφώθηκε μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη παρουσίαση – ρεσιτάλ πολλαπλών μουσικών οργάνων του μουσικοσυνθέτη και σολίστ κλασικής κιθάρας, Σάκη Παπαδημητρίου, στο Μουσείο Μουσικών Οργάνων της πόλης που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους. 

Οινοξένεια 2023 ταξίδι εξοικείωσης Μουσίο Παραδοσειακών Οργάνων Αίγιο

Τα κρασιά των Πλαγιών Αιγιαλείας των οινοποιείων Μελών του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια συνόδευσαν όλα τα επιλεγμένα μενού ,διαμορφώνοντας γευστικές εμπειρίες που παρουσίασε ο οινολόγος Τάσος Δροσιάδης, σε μια πολύ όμορφη βραδιά που φιλοξενήθηκε στο εστιατόριο Lemon Tree, στην παραλία του Αιγίου. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς με Μέλη του Φεστιβάλ, του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α για τη μεγάλη ευκαιρία ήπιας και ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης που μπορεί να διεκδικήσει η Αιγιάλεια και για τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει το Φεστιβάλ Οινοξένεια σε αυτή την ανάπτυξη αφού αποτελεί τον ιδανικό τρόπο προβολής και ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, ο μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ Οινοξένεια 2023, Ολυμπία Οδός, εκπροσωπούμενος στο ταξίδι από την κ. Σοφία Στάμου, Communication Manager και κ. Μαρία Αντωνίου, Assistant Communication Manager, παρουσίασε το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νερό από Αέρα» που λειτουργεί σε 11 σημεία στάθμευσης και προσφέρει στους ταξιδιώτες δωρεάν, φρέσκο, καθαρό και πόσιμο νερό που παράγεται από την υγρασία του αέρα με την βοήθεια του ήλιου.  Σε γεύμα που παρατέθηκε στο παραθαλάσσιο εστιατόριο Μαζαράκης, στο Λαμπίρι, οι κυρίες Στάμου και Αντωνίου, έδωσαν στους προσκεκλημένους την ευκαιρία μιας εντυπωσιακής εμπειρίας εικονικής περιήγησης στα τοπόσημα της Αιγιάλειας και του οδικού δικτύου της μέσω ειδικής και διαθέσιμης στο ευρύ κοινό εφαρμογής της Ολυμπίας Οδού.

Οικοδεσπότης στην περιήγηση της Αιγιάλειας ήταν ο οινοποιός Άγγελος Ρούβαλης, Πρόεδρος του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια ενώ υλοποιήθηκαν δράσεις και από τα μέλη του Δικτύου, Wine Connoisseurs, Κτήμα Μέγα Σπήλαιο και Αμπελώνες Ρίρα.

Οι επισκέπτες φιλοξενήθηκαν στα ολοκαίνουρια ξενοδοχεία και μέλη του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια, Amario και 11 Suites που βρίσκονται στην πόλη του Αιγίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Οινοξένεια 2023 πρόκειται να ανακοινωθεί έως το τέλος Ιουλίου.

Μοιραστείτε το:
What's your reaction?
Thank you for your vote!
Post rating: 0 from 5 (according 0 votes)

Add Comment

Προσεχείς εκδηλώσεις
Φόρμα κατάθεσης προτάσεων προς Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια.

Υποβάλλεται την πρόταση σας στο Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, εδώ!

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα...

© 2021 Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια

Σχεδίαση, Κατασκευή Ιστοσελίδας – Προσαρμογή CreativityWeb.gr  |  Theme by AncoraThemes

to top