Η Περιοχή

Αιγιάλεια βουνά

Αιγιάλεια - Καλάβρυτα

Η Αιγιάλεια ξεκινάει από τις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου και γειτονεύει γεωγραφικά  αλλά και κοινωνικά και οικονομικά με τον Δήμο Καλαβρύτων.

Είναι μια από τις ομορφότερες αμπελουργικές ζώνες του κόσμου και αναπτύσσεται ανάμεσα στο παραλιακό μέτωπο του Κορινθιακού Κόλπου και τις υψηλές οροσειρές της  Αχαίας.                 

Καθώς η ημιορεινή και ορεινή Αιγιάλεια δεν είναι ορατή από την Εθνική οδό που την διασχίζει, εκπλήσσει μοναδικά όποιον καταφέρει να  την συναντήσει. Είναι η Απρόσμενη Αιγιάλεια!

Παράλληλα το μήκος των παράλιων τόπων της που ξεκινά από την Αιγείρα και φτάνει στο Λαμπίρι περιλαμβάνει σειρά ήσυχων ή πολυσύχναστων κοινοτήτων, με πλαζ διαφορετικού προσανατολισμού και πολλά σημεία εστίασης και φιλοξενίας, ιδιαίτερα για παραθεριστές.

Η Γαστρονομία της περιοχής Αιγιαλείας και Καλαβρύτων,  με όλα τα τρόφιμα της Μεσογειακής διατροφής να παράγονται εδώ, η πολύ μεγάλη Ιστορικότητα της περιοχής και τα μοναδικά αξιοθέατα που δημιούργησε η Φύση στην Αιγιάλεια και στα Καλάβρυτα χαρίζουν απλόχερα χορταστικές και ιδιαίτερες εμπειρίες!

Ανακαλύψτε την ευρύτερη περιοχή Αιγιαλείας και Καλαβρύτων με την συμβολή του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια.

αιγιαλεια παραλίες

Ανακαλύψτε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα μοναδικά.

Στις παρακάτω ενότητες μπορείτε να μάθετε πολύ περισσότερα σχετικά με την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων. Περιηγηθείτε παρακάτω και ανακαλύψτε τι κάνει την περιοχή μας μοναδική και αναπάντεχη.

Γαστρονομία

Στην κουζίνα του τόπου μας όπως διαμορφώθηκε με την πάροδο των αιώνων, υπάρχει ένας βασικός πυρήνας από ορισμένα θεμελιώδη και αυθεντικά στοιχεία που της χάρισε την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της , της έδωσε διάρκεια, την έκανε γευστική ,ασφαλή και επιθυμητή.

Διαδρομές

Η εσωτερική γεωμορφολογία της ευρύτερης περιοχής Αιγιάλειας / Καλαβρύτων δημιουργεί πανέμορφες διαδρομές που καταφέρνουν να συνδέουν τελικά όλη την περιοχή. Είτε με τα πόδια, είτε με το ποδήλατο είτε με το αυτοκίνητο ή την μηχανή η εξερεύνηση ενθουσιάζει!

Αξιοθέατα

Η η μοναδική φύση, η ανθρώπινη δημιουργία, η πλούσια ιστορία, έχουν προσφέρει διάσπαρτα σε όλη την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα σημεία άξια να τα επισκεφτείς και να γίνεις πλουσιότερος σε γνώση, εικόνες, εντυπώσεις και εμπειρίες. Ανακαλύψτε τα.

Ιστορία

Γνωρίστε την αμπελοοινική Ιστορία ενός τόπου, που κατοικείται αδιάλειπτα από τα προϊστορικά χρόνια, και οι κάτοικοι του δημιούργησαν τον Αχαϊκό αποικισμό της Μεγάλης Ελλάδος, θεμελίωσαν την πρώτη κοινή συμπολιτεία (Αχαϊκή Συμπολιτεία), έκτισαν τα ιστορικά Μοναστήρια του Μοριά των Παλαιολόγων και υπήρξαν πρωτεργάτες του 1821 ενώ στήριξαν οικονομικά την δημιουργία της Ελλάδας με τις εξαγωγές της μαύρης σταφίδας.
Προσεχείς εκδηλώσεις
Φόρμα κατάθεσης προτάσεων προς Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια.
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα...

© 2021 Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια

Σχεδίαση, Κατασκευή Ιστοσελίδας – Προσαρμογή CreativityWeb.gr  |  Theme by AncoraThemes

to top